Eivør – doine feroeze, atmosfera si boem

Pentru prima oara in Romania, Eivør a adus un show diferit decat cele obisnuite, care te cuprinde si fascineaza. Si daca ai vrea sa gasesti un stila nume pentru a incadra muzica ei, nu reusesti. Un amestec de soul, jazz, pop si folk ce poate fi doar … Eivør. De la primele note iti dai seama ca vocea ei este ceva cu totul special. Nu are nevoie de o arena si de efecte speciale. Cand s-a urcat pe scena, a fermecat pe toata lumea. Prietenoasa, zambitoare, cu o voce fenomenala, Eivør ne-a adus o experienta aparte.

Fie ca ne (in)canta in engleza sau feroeza, muzica ei transmite ceva universal. Sentimente diverse, de la melodii melancolice pe care le-as numi doine feroeze, la melodii despre ploaie si melodii vesele de dragoste. Cu un arsenal de chtari mai mici si mai mari si instrumente in combinatii originale, si-a gasit un mod de a transmite muzica care sa ne intre in sange. Se vede cum traieste muzica si isi transmite pasiunea.


Daca prima parte a recitalului a fost mai profunda, cu vocea ei inalta si profunzatoare evocand ceva ancestral, partea a doua a avut mai multe melodii pe care aproape dansam. Publicul a fost aproape de ea, pe cat au permis ritmurile. Melodie dupa melodie, am apreciat si interventiile ei, spunandu-ne povestea melodiile sau despre micuta insula din Atlantic unde vesnic ploua. Si, desigur, „Noroc”. Ajunsa la sfarsitul recitalului, Eivør se intoarce in uralele si aplauzele publicului pentru un bis.


Expirat a fost un loc excelent pentru un concert atat de atmosferic si de boem. Am avut senzatia ca tocmai am venit din apartamentul meu micut din Soho intr-un club si o atmosfera muzicala care ma transfigureaza. Parca nu iti vine sa crezi ca ai trecut prin asa un eveniment. Publicul a fost la inaltime, simtind toata energia si emotia transmisa de artista.


Twin Arts au aratat ca pot aduce ceva nou, pot da un suflu diferit scenei din Romania. Este necesar pentru cultura noastra muzicala si spiritul nostru sa ajungem din cand in cand la astfel de concerte.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »