DULCE PONTES, partenera de scena a lui José Carreras şi Andrea Bocelli, concertează pe 9 februarie la Bucureşti

Nume remarcabil al scenei contemporane de world music DULCE PONTES a fost protagonista mai multor duete de prestigiu: solista a impresionat o lume întreagă cântând alături de Cesária Évora, José Carreras, Caetano Veloso, Marisa Monte, Carlos Núñez, the Chieftains, Kepa Junkera, Eleftheria Arvanitaki, George Dalaras, Andrea Bocelli:

 

http://youtu.be/gGyeuCEAyWU

 

 

Piesa „Canção do Mar” se regăseşte pe coloana sonoră a producţiei de mare succes Primal Fear (Avocatul Diavolului) cu Richard Gere, iar un fragment instrumental din aceeaşi compoziţie apare ca temă sonoră în serialul de mare succes “Southland.” În 2003 aceeaşi piesă a fost înregistrată de Sarah Birghtman sub titlul “Harem” şi a ajuns pe prima poziţie în topul Dance & Crossover din SUA.

 

http://youtu.be/v_2fyB4dj4U

 

 

Albumul Focus, care a înregistrat vânzări demne de discul de aur în doar 20 de zile este rodul colaborării solistei cu legendarul Ennio Morricone. Acesta a şi apărut pe scenă alături de solistă şi a eloborat compoziţii special pentru ea. Despre piesele scrise pentru Dulce Pontes, Ennio Morricone spune că sunt concepute astfel încât: “să respecte amplitudinea ei vocală, păstrând conotaţiile de fado portughez. Oricum, calităţiile ei, dovedite la înregistrări, sunt cameleonice, complete şi incredibil de variate….

 

Albumul “Làgrimas,” lansat în 1993 rămâne unul din cele mai bine vândute albume din toate timpurile, în Portugalia.

 

 

Printre celebrităţile fermecate de vocea lui DULCE PONTES se numără scriitorul Paulo Coelho care a mărturisit că muzica ei “(…) te face să simţi nevoia să o împărtăşeşti cu cei pe care îi iubeşti, dar şi cu restul universului, tăcut şi intens, ce ne înconjoară”.

 

După ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona,  Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris şi la International Forum Hall din Tokio, DULCE PONTES revine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 9 februarie pentru un concert ce va face inimile să tresară însufleţite de inflexiunile răscolitoare ale muzicii fado.

 

MARCEL PAVEL este invitat special în cadrul concertului şi va cânta în duet cu artista care în decursul timpului şi-a legat numele de colaborări cu artişti de prestigiu precum José Carreras, Cesária Évora şi Andrea Bocelli. Timbrul inconfundabil şi tehnica vocală sunt elemetele cu care MARCEL PAVEL a cucerit această onorantă postură.

 

Marcel Pavel , prin dublul album „Very Classic ” pe care l-a lansat în primăvara acestui an , a înregistrat o premieră absolută în România, fiind primul solist de muzică pop care a realizat două albume pop-operă, în colaborare cu Orchestra Simfonică Bucureşti şi cu alţi artişti de prestigiu. Tot pe aceste albume a cântat în duet cu soprana Angela Ghrorghiu , una dinte cele mai apreciate voci ale planetei.

 

 

Pentru concertul din 9 februarie sunt în vânzare următoarele categorii de bilete:

 

Categoria 1 – 150 lei
Categoria 2 – 100 lei

Categoria 3 –  50  lei

 
Biletele se găsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flaco, Librăriile Adevărul şi Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi Diverta, şi online pe 
www.biletoo.rowww.blt.rowww.bilet.rowww.bilete.ro,  si www.myticket.ro

 

 

 

 



Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »