Docuart Fest așteaptă să își cunoască participanții

Festivalul documentarului românesc, București Docuart Fest  a dat startul înscrierilor de producții de film documentar românesc pentru cea de-a 5-a ediție a festivalului, care se va desfășura în perioada 27 septembrie – 2 octombrie.

Regizorii, producătorii își pot înscrie creațiile cinematografice până la data de 30 iunie, în cadrul uneia dintre cele 3 secțiuni competiționale: studențească, principală sau cea dedicată documentarului de televiziune, segment introdus în ediția precedentă a festivalului.

Producțiile înscrise intră în etapa de preselecție și urmează să fie analizate de o comisie cu ochi critic pentru film. Și în acest an festivalul dorește să prezinte cea mai recentă radiografie a documentarului românesc și să întregească lista celor  peste 100 de documentare proiectate și a celor peste 75 de sesiuni de întrebări și răspunsuri (Q&A-uri) adunate în edițiile precedente.

Docuart susține debutul artistic și suflul tânăr, astfel că încurajează participarea în număr cât mai mare a studenților, a celor aflați la începutul carierei cinematografice, dar și a regizorilor profesioniști și îi invită să pășească într-un spațiu creativ, cultural și autentic dedicat în totalitate genului cinematografic în care ne regăsim cu toții. Experiența Docuart se recomandă a fi la fel de autentică, precum un documentar, și vrea să aducă laolaltă regizori pasionați.

Regulamentul este disponibil pe http://festival.docuart.ro/regulament, iar orice întrebare nelămurită poate fi adresată cu încredere la inscrieri@docuart.ro.

Docuart Fest este singurul festival de film cu selecție compusă doar din producții românești.

În toamna acestui an se va desfășura cea de-a 5-a ediție a proiectului, în perioada 27 sept. – 2 oct.

Docuart este organizația dedicată documentarului românesc. Valorifică potențialul cultural al cinematografiei autohtone. Familiarizează oamenii cu fenomenul. Încurajează consumul. Lărgește familia documentarului național.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »