Despre extaz, regasire, pasiune si exotism, toate …la o cana de ceai

 

Despre extaz, regasire, pasiune si exotism, toate…la o cana de ceai

 

 

Motto: “ Daca vrei sa ai liniste sufleteasca, trebuie sa inveti sa bei ceai dintr-o ceasca goala”

James Clavell – Shogun

 

 

               Exista momente in viata care devin descoperiri ale sinelui si ale celorlalti. Un astfel de moment este pentru mine vizitarea unui loc, descoperirea unei noi oaze de liniste.

Bucurestiul are multe de oferit la nivel turistic. Sunt multe de vizitat, sunt strazi frumoase care ne asteapta pasii pe acolo. Cu toate astea, cand ma gandesc la Bucuresti, ma gandesc la un oras destul de trist, unde nu te poti relaxa cu adevarat.

            Perceptia mi s-a schimbat anul trecut, cand, la recomandarea doamnei profesoare Maria Alexe, am descoperit ceainaria Tea House. Am descoperit acolo un micro-univers care cultiva idei din traditiile ceremoniei ceaiului, un loc in care te poti relaxa si regasi pe tine, ca suflet.

 

“Extazul este un pahar plin cu ceai si o bucatica de zahar in gura.”, scria Alexandr Puskin.

Ei bine, la Tea House, decorul, aromele si muzica sunt intr-o armonie bine cautata care te face sa te simti

Nu doar in largul tau, ci…in spatiul tau si nu ca un invitat care pentru cateva ore ocupa un loc.

            Recent aceasta ceainarie a implinit doi ani, mutandu-se in casa noua: o casa construita la inceputurile secolului XX, cu acoperis de tigla, capriori din lemn, stucaturi pe zidurile exterioare si marchiza.        

In  curte acum se gasesc niste masute comfortabile, decorate rustic. Aromele intense de ceai si mirodenii te intampina din pragul usii la ceainaria Tea House. Culorile calde si lumina difuza din interior rimeaza cu aburii misteriosi de licori orientale.

Sunt saloane atent decorate care sunt gata sa primeasca vizitatorii, oferindu-le liniste, racoare, o ambianta placuta: Camera bunicii, odaie care  imbie la povesti(t) si amintiri; Salonul francez, definit prin eleganta, bun gust si rafinament; Salonul marocan, gata sa seduca pe oricine prin culori, texturi, muzica si arome si Separeul Asiatic, un loc de regasire spirituala.     

Aici, fiecare noua ceasca de ceai are propria individualitate, e rezultatul unei armonii irepetabile intre apa si foc, intruchipeaza o traditie unica, are o poveste de spus, care e a ei si numai a ei, si e menita sa contina frumusetea pura. Tot ceea ce se poate realiza printr-o simpla actiune de oferire si primire a unei cani de ceai are un singur scop: acela de a se ajunge la linistea sufleteasca in stransa comuniune cu aproapele nostru… Aceasta este semnificatia caii ceaiului. O cana de ceai poate, intr-adevar, sa propage pacea: linistea astfel dobandita poate fi impartasita devenind fundalul unui mod de a trai…

Tea House inseamna Armonie Respect Puritate Liniste Seninatate.

Tea House – A BLIS IN A CUP, spune fiecarui vizitator fondatoarea acestei ceainarii, doamna Laura Agapie.

 

Te asteptam si pe tine sa descoperi o oaza de liniste si regasire spirituala, intr-un Bucuresti tot mai agasant si mai aglomerat.

Iti recomandam ceainaria Tea House, unde vei gasi ceaiuri, cafea aromata, limonada proaspata, prajituri, galuste cu prune, Sangria si…multe alte tentatii si bunatati.

In plus, lunar sunt aici evenimente captivante si expozitii ale tinerilor artisti.

 

Ce mai astepti? Eu zic sa-ti iei prietenii si sa faci o plimbare la Tea House zilele astea:

Bulevardul George Cosbuc, nr. 13, Bucuresti.

 

Detalii: http://www.tea-house.ro/

Laura Lucia Mihalca

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »