Curs de pictură: Arta Portretului

Curs de pictură: Arta Portretului (18 – 20 august)

 Chipul, cel mai expresiv model din pictură, oglinda caracterului uman și o provocare pentru orice artist. Fundația Calea Victoriei vă invită la Cursul de pictură: Arta Portretului (18 – 20 august) susținut de Maria Irina Bălan.

Arta portretului

Cu ajutorul liniilor și petelor de culoare, putem surprinde caracterul persoanelor portretizate. Iar în funcție de starea pe care vrem ca portretul nostru să o transmită, vom aborda stiluri diferite.

Prezentând lucrurile într-o manieră relaxată, învățăm despre secretele și bogăția de sens pe care o poate transmite un portret. Discutăm despre diferite tipuri de portret: academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatură.

În acest curs vom aborda mai multe tehnici, unele dintre ele clasice (desen), rețete păstrate de la marii artiști din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj.

La sfârșitul celor trei întâlniri ale cursului de pictură, vom avea trei portrete, realizate în stiluri și tehnici diferite (desen, pictură și colaj) și vom fi dobândit noțiunile de bază pentru realizarea unei lucrări din cele mai importante unghiuri (frontal, profil și semiprofil).

Temele cursului de pictură la care vom învăța cum să realizăm un portret sunt:

1. Noțiuni de bază despre desen și caracteristicile unui portret.
2. Portret în culoare
3. Compoziție cu portret

Lector: Maria Irina Bălan

Data începere: 18 august 2014; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 3

Frecvența: zilnic (luni-miercuri, 18-20 august)

Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »