Cu gust de Kölsch

Cu gust de Kölsch…in Köln

Am ajuns prima oară în Köln în 2012. Îmi amintesc că îmi creasem în minte imaginea unui oraş pestriţ, cu o istorie bogată, străjuită de Dom şi îmbrăţişată de valurile de pe Rin.
download (6)
M-am întors după doi ani și, deși mi s-a părut că zona de lângă Dom nu mai avea același farmec, orașul emana o personalitate pe care nu am mai întâlnit-o.
Bineînțeles, Domul se poate vedea de aproape oriunde, iar cuplurile găsesc mereu un loc bun pe malurile Rinului de unde pot admira priveliștea orașului.
download
Înălțimile catedralei vechi de aproape 1000 de ani se conturează falnic în ultimele zvâcniri ale luminii zilei, aceasta părând să ia tot orașul sub aripa sa.
În jurul Domului s-au conturat foarte multe spații comerciale, cu magazine care vând orice și nenumărate cafenele și restaurante. Nu este ușor, dar nici greu să te rătăcești ăe străduțele centrale cu piatră cubică.
download (3)
Köln este un oraș frumos, însă nu pentru oricine. Este un loc în care istoria este la fiecare pas, însă modernitatea își face din ce în ce mai simțită prezența, iar comerțul legat de simbolurile orașului este incredibil de dezvoltat, uneori sufocant. Pe Köln ori îl iubești, ori îl urăști.

Miruna Găman

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »