Concertul orchestrei de cameră PHILARMONIA a Centrului Național de Artă „Tinerimea Română‟ Cu ocazia împlinirii a 24 de ani de la (re)înființarea Muzeului Țăranului 5 februarie 2014, ora 19.00, Studioul Horia Bernea

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită miercuri, 5 februarie 2014, ora 19.00, la Studioul Horia Bernea, la Concertul orchestrei de cameră PHILARMONIA a Centrului Național de Artă „Tinerimea Română)‟, susținut cu ocazia împlinirii a 24 de ani de la (re)înființarea Muzeului Țăranului.

Intrarea este liberă.

 

În program: Preludiu la unison de George Enescu, Pastorale bănățene de Doru Popovici și Trei piese op. 4 nr. 2 pentru orchestră cu coarde, de Constantin Silvestri.

 

Orchestra de cameră PHILARMONIA a Centrului Tinerimea Română este formată din instrumentiști de excepție, care s-au impus pe scenele din România și din străinătate prin rafinamentul sunetului și calitatea stilistică a repertoriului abordat. Performanțele artistice ale ansamblului au dus la realizarea unor înregistrări culucrări de Vivaldi, Corelli, Händel, Mozart, Giuliani, Respighi, precum și creații ale unor compozitori români contemporani. Orchestra PHILARMONIA a fost invitată să susțină concerte la toate edițiile Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, dar și la diferite festivaluri interne și internaționale, în țări precum: Bulgaria, Rusia, Turcia, Grecia, Spania, Cehia, Austria, Germania, Polonia, Italia, Republica Moldova. De asemenea, orchestra a colaborat cu cei mai prestigioși soliști români, dar și cu reputați artiști străini, printre care: Ruggiero Ricci, Victor Pikaisen, Alberto Lysy, Alirio Diaz, Barbara Hendricks și alții.

 

Violonist cu studii academice la Moscova și la București, Nicolae Iliescu este dirijorul formației PHILARMONIA, iar sub conducerea sa, orchestra de cameră a cunoscut o cariera reverberantă.

 

 

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități,
Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio România București fm,
RFI, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Cultura, BeWhere!,
TV City, LiterNet.ro, Hot News, webpr.ro, 24Fun, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro,
modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artout.ro,
www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, 
getlokal.ro, semnebune.ro, www.cooperativaurbana.ro,
www.cooperativatraditionala.ro, www.gratuitor.ro, www.comunicatedepresa.ro,
Terra Magazin, www.meidaiq.ro.
Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »