Concert Tarja Turunen – Recenzie

Aseară (4 Noiembrie) a fost concertul Tarjei, concert anunțat (aproximativ) de un an jumătate și la fel de așteptat. După cum ne-am obișnuit, concertele Tarjei in România sunt organizate de Phoenix Entertainment.

Concertul a început la timp, cu Crimson Blue în deschidere. Spre surprinderea mea, au fost extrem de buni. Acum doi ani Tarja a avut niște alegeri mai nefericite de formații, dar de data asta chiar am fost impresionați. Un set acustic foarte frumos, voce foarte buna și abilitate de a mobiliza publicul încet-încet.

Sala a fost mult mai plina decat ma asteptam, dar mai avem suficient până la un concert sold-out Tarja, ceea ce este păcat pentru că sunt suficienți fani loiali si pasionați. Alt lucru care m-a surprins a fost ca majoritatea audienței era la vreo 40-50 de ani. Poate nu majoritatea, dar extrem de mulți. Mă speriasem că se va întâmpla ca in 2009 când ei credeau ca au venit la un concert al sopranei Tarja Turunen și au fost dezamăgiți că era rock. Dar nu a fost așa.

Chiar dacă nu s-a ridicat lumea în picioare trei sferturi din show (în afara fanilor foarte implicați, normal), a fost un public perfect. De la prima la ultima melodie s-a aplaudat, s-a țipat, s-a cântat.

Iată că intră și Tarja pe scenă, de bordând de energie si veselie. Este totuși ceva ce trebuie să facă la fiecare concert, dar de data asta mi se părea ca a fost mai mult de atât și am avut dreptate.
Am fost la 4 concerte Tarja, dar acesta este de departe cel mai bun. Tarja a fost într-o formă de zile mari. Pe melodii urca mult mai sus decât pe versiuni studio sau chiar ce cânta acum doi. Vocea ei a fost impresionantă, ireproșabilă.
Cu toate acestea, este remarcabil sa vezi câtă umilitate si uimire are când lumea o aplaudă, cât este de fericită cu adevărat.

Ne-a spus ca este onorată si fericită sa vină din nou (a 9-a oară) in România, că ne mulțumește pentru toată iubirea, aprceierea, pasiunea pe care i-o acordăm de atâția ani deja. Eu am crezut ca erau doar amabilități pe care le spune in fiecare țară, dar a revenit de încă 2-3 ori sa menționeze cât de bine primită este, nu doar cu concerte rock dar și cu cele clasice si că o să se întoarcă curând. („very soon” – se pare ca a început sa folosească acel cuvânt. Pentru cei care nu știu, fanii ajunseră sa urască cuvântul pentru că totul se va intâmpla soon. e.g: videoclipul de la Enough, piesă de pe primul ei album)

Setlistul a fost impecabil:

In for a Kill
500 Letters
Little Lies
Falling Awake
I Walk Alone
Anteroom of Death
Never Enough
(with Band Outro Solo)
Darkness (Peter Gabriel cover)
Neverlight
Mystique Voyage
Die Alive
Deliverance
Medusa

Encore:
Victim of Ritual
Wish I Had an Angel (Nightwish cover)
Until My Last Breath

Encore 2:
Over the Hills and Far Away (Gary Moore cover)

Perfect balansat, melodii mai noi și mai vechi, toate pe gustul nostru. Atmosferă pe măsura vocii și a talentului. Ca să ne mulțumească, am avut și un cover Nightwish. Al doilea encore (Over the hills and far away) nu este trecut pe foaia ei cu setlistul și îl cântă doar dacă publicul a fost suficient de „bun”, de gălăgios, fericit și antrenant. Iar noi sigur am fost.

Mulțumim Tarja și formației (unde trebuie remarcată prezența unui nou baterist, în locul lui Mike Terrana 🙁 ) și organizatorilor Phoenix Entertainment. Putem să cautăm mult, dar nu vom găsi nimic să regretăm în urma concertului.

Tarja este o artistă desăvârșită și abia aștept sa o văd din nou.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »