Comunicat de presă Cromatisme – primul volum de poezii al celebrului tenor, Teodor Ilincăi

Celebrul tenor Teodor Ilincăi debutează în lumea literară cu volumul de poezii „Cromatisme” în cadrul evenimentului de lansare a cărţii, care va avea loc în data de 16 ianuarie 2014, orele 18.00, la ELITE ART GALLERY (str. Academiei, nr. 15, Bucureşti).

Această încercare de a scrie poezie a venit mai întâi ca o joacă”, declară autorul în prefaţa cărţii. „Mi-a plăcut această joacă cu expresii și cuvinte, ca și sentimentul de împlinire pe care mi l-a conferit starea de a-mi da frâu liber gândurilor – inti­mitatea indisolubilă dintre o ființă și Eul ei adânc și nesecat. Publicarea Cromatismelor simbolizează propria-mi modalitate de a milita pentru poezie ca parte integrantă și vitală a mijloa­celor dezvoltării entității culturale în sânul unui popor, un manifest artistic al unui iubitor de frumos, care încă speră la o aderare a României la adevăratele valori: umanism, echilibru, echitate și tot ceea ce derivă din acestea. Cromatismele reprezintă o ofrandă adusă tuturor celor care mi-au influențat, în diverse moduri, existența plină de peripeții: profesori, scriitori, poeți, compozitori, muzicieni, familie, cunoscuți. Ele conțin întâmplări ale omului ca toți oamenii (parafrazându-l pe Hegel prin intermediul lui C. Noica), curiozitatea supremă a acestei lumi, care este sursă inepuizabilă de inspirație pentru creatori, indiferent din ce domeniu artistic provin”, încheie autorul.

 Teodor Ilincăi s-a născut la 25 martie 1983 în Fălticeni, județul Suceava. Este absolvent al Universitatii Naționale de Muzică din București, secția Pedagogie Muzicală, specializarea Muzică Bizantină. În anul 2006 devine prim solist al Operei Naționale din București, în același an obținând o bursă oferită de CEE Musiktheater Wien, care se prelungește până în anul 2008. Debutul internațional are loc în anul 2009 pe scena operei din Hamburg, în același an fiind invitat să colaboreze cu Opera de Stat din Viena, Opera din Hanovra și Opera Regală din Londra. Tot în anul 2009 îi sunt oferite două distincţii importante: Solistul anului, decernat în cadrul Galei Premiilor VIP şi Premiul Ludovic Spiess, oferit de Forumul Muzical Român, urmând ca în anul 2010 să fie onorat cu premiul In memoriam Iosif Sava pentru activitatea pe anul 2009, premiu oferit de Radio România Cultural. În anul 2013 îi este oferit Premiul de Excelență din partea ELITE ART Club UNESCO, pentru promo­varea imaginii României în străinătate. Din anul 2010 își desfășoară activitatea ca invitat la numeroase teatre de operă de prestigiu: Berlin, Paris, Toulouse, Hamburg, Londra, Viena, Santiago de Chile, Marseille, Barcelona, Genova, Frankfurt, Strasbourg, Dresda, San Diego, Duisburg, Budapesta, Sevilla, München, Düsseldorf, Lausanne, Monte Carlo (www.teodorilincai.com).

În deschiderea evenimentului de lansare a volumului de poezii “Cromatisme” va vorbi doamna Daniela Popescu,Preşedinta Asociaţiilor Centrelor şi Cluburilor UNESCO din Europa şi America de Nord.


Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »