Cargo – Noaptea Vrajitoarelor la Arenele Romane

Tocmai m-am întors de la concert Cargo – Noaptea Vrăjitoarelor. Foarte potrivit, că doar acum e Halloweenul.

Show-ul a început cu Shifting Sands. Sinceră să fiu, nu auzisem de ei înainte. Cântau bine, melodii foarte eclectice dar impresia mea a fost că s-au resemnat cu ideea că nu era pentru ei publicul venit. A fost o bună formație de deschidere, foarte potrivită ca stil.

După aceea a urcat AURA pe scenă. Ce prezență! Tot respectul meu pentru solistă. Un costum de catwoman rockerita complimentat cu aripi de înger sau demon, în funcție de melodie. Când anumiți fani au început să scandeze „țâțe”, le-a răspuns cu aceeasi monedă că „țâțele ca țâțele, dar ați văzut curul?”. Prezență scenică si energie, dar și o voce incontestabilă. Mi-ar fi plăcut pe alocuri să se distingă mai bine vocalul de instrumental. Trebuie să inchei zicând ca se vede apropierea de Trooper prin adresările de forma „Bună seara, prieteni”.

Și uite că ajungem la momentul cel mai așteptat al serii – Cargo. Se lasă cortina si apar 3… călugari (am auzit și păreri inițiale că ar fi fost moartea cu coasa) care aprind niște torțe, cu care încep niște mișcări ritualistice. Până la urma, e vorba de Samhain. Acesta a fost momentul când a fost clar ca acest concert este într-adevăr un show, un spectacol aparte. Normal, am auzit cele mai îndragite piese Cargo, începând cu Ziua Vrăjitoarelor, care a deschis concertul în forță. A fost ceva aparte să vezi atâția oameni (și credeți-mă, a fost plin cortul de la Arene) cantând Aproape de voi. Mă întreb oare cum o simte formația. Nu au lipsit nici „Călare pe motoare”, „Nu mă lăsa să-mi fie dor”, „Nu pot trăi fără tine” sau „Spiritus Sanctus”. Un moment mai inedit a fost când Adi Igrișan, solistul, a început să cânte, spre surpriza tuturor, din spatele sălii. Pentru câteva momente, și cei din spatele sălii erau in fața scenei. Cum ne-am așteptat, la primul bis am fost ajutați să cântăm „Dacă ploaia s-ar opri”. Concertul s-a terminat cu „Nu mai am țigări”.

Per total, un eveniment reușit. Mici probleme de sonorizare, dar nimic care să distrugă magia show-ului. Trebuie iar să subliniez cât de important este că nu am asistat doar la un concert Cargo, ci la un spectcol Cargo de ziua vrăjitoarelor. Un spectacol cu muzică proiecții, foc, lightsaberuri și multă energie.

Nu pot găsi nimic de reproșat nimănui, dar am un singur regret și anume că nu am auzit si „Povestiri din gară” în această seară. Pentru asta, îmi voi îndrepta speranțele către „BestMusic cu CARGO pe 20 noiembrie la Hard Rock Cafe”, următorul concert, unul pe care nu aveți voie să îl ratați.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »