Ateliere de vacanță la Muzeul Național de Istorie a României


Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) desfășoară în perioada vacanței de vară a școlarilor atelierul educativ şi de creație intitulat „Simboluri ale strămoșilor noștri”, în cadrul programului „Atelierul de vacanță”, care va avea loc în zilele de miercuri şi vineri, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, București. Datele în care se va desfășura atelierul sunt: 6, 8, 13 iulie, respectiv 10, 12, 17, 19, 24, 26, 31 august 2016.

Afis_Atelierul de vacanta_MNIR

În parcursul atelierului, participanții vor descoperi poveștile unor simboluri ale dacilor și ale romanilor – stindardul dacilor „draco”, însemnele legiunilor romane – precum și ale unor obiecte de patrimoniu din colecțiile muzeului, cum sunt brățările dacice din aur de la Sarmizegetusa, pentru început. Din toamnă, odată cu reînceperea școlii, atelierul va continua cu noi simboluri – coiful de la Coțofenești și coroana din oțel a regilor României.

Activitatea constă, de asemenea, în realizarea, prin desen, tehnica decupajului și a colajului, a unor „replici”, la alegere, ale acestor simboluri ale strămoșilor noștri – simboluri ale credinței, puterii sau ale rangului social. Atelierul debutează cu o scurtă vizită în expozițiile permanente ale muzeului – „Copia Columnei lui Traian” și „Tezaur Istoric”, având durata de 90 minute și costul de participare de 17 lei.

Atelierul este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani. Înscrierile se fac telefonic la numărul 021.315.82.07/interior 1008 sau prin e-mail la adresa inscrierimnir@gmail.com (Compartimentul de Educație Muzeală, Marketing Cultural, Relații cu Publicul, persoană de contact Gabriela Necula – muzeograf), cu cel puțin două zile înainte de data la care va avea loc atelierul. Pentru desfășurarea în condiții optime a activității este necesar ca numărul de participanți să fie cuprins între 10 (minimum) şi 25 (maximum).


 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »