ARTmania 2014

Cea de-a noua editie Artmania a avut loc si anul acesta in Sibiu, insa unele mici detalii, precum locatia concertelor, au aparut in program. Toti cunoscatorii in materie de muzica rock, de metal in special, cand spun Artmania spun „sufletul Sibiului”, mai precis Piata Mare. Dar in acest an, concertele la care toata lumea se inghesuia sa prinda loc in primul rand in fata scenei amplasata strategic intre cladirile vechi insa la fel de viu colorate ca pe vremuri, au fost mutate intr-o fosta fabrica. Pentru a incuraja totusi oamenii sa nu renunte la aceasta- de acum- veche traditie, au denumit scena noua Vampires’ Den. Cu un iz si mai gotic, Sibiul si-a asteptat fanii cu bratele dechise.

Participantele de anul acesta au fost  trupe precum Rage, Therion, Eluveitie, Diary of dreams, dar si trupe romanesti precum Alternosfera si Zdob si Zdub.

Insa nu s-a renuntat nici la scena din Piata Mare. Acolo au fost programate in total 4 concerte ale trupelor de pe plaiurile mioritice. Daca in Piata Mare au domnit trupe cu barbati ca front-vocalisti, in hala Vampires’ Den s-au putut auzi voci variate. De la vocea groasa a lui Thomas Vikström, la vocea de soprana a noii soliste de la Therion, Sandra Laureno. Cel mai interesant instrument adus pe acea scena a fost pe departe hurdy gurdy-ul Annei Murphy de la Eluveitie.

Pe langa concertele organizate, in acest an oamenii s-au putut bucura si de o zona special amenajata pentru achizitionarea diverselor obiecte folosite de rockeri(haine, bocani, lanturi, coliere, inele, masti, cd-uri), de un spatiu amenajat pentru odihna dintre concerte unde puteai savura numeroase bauturi sau mancaruri, dar si de diverse standuri de creatii, unde te puteai tatua sau crea obiecte.

Desi multa lume a privit cu retinere aceste modificari de locatie, toata lumea s-a bucurat de o atmosfera de neuitat si cu siguranta vor reveni si la anul. Ne ramane doar sa asteptam formatiile confirmate.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »