Apel de articole Revista Art Out nr. 1/ 2019

APEL ARTICOLE REVISTA ART OUT 

Nr. 1/2019 – dosar tematic Arta Participativă

Termen limită: 25 septembrie 2019

Revista Art Out este o publicație culturală dedicată industriilor creative și subiectelor legate de artă, cultură, educație și societate.

Dedicată profesioniștilor și pasionaților artei, arhitecturii, patrimoniului și culturii, revista ajunge la fiecare apariție să ofere noi moduri de înțelegere a fenomenelor, proiectelor și provocărilor domeniului.

Echipa redacțională invită artiști, arhitecți, designeri, curatori și galeriști, critici și istorici de artă, profesori, doctoranzi și studenți, cercetători, muzeografi, bibliotecari, profesioniști din domeniul științelor umaniste, să colaboreze prin trimiterea unui abstract ca intenție de publicare.

 

Revista Art Out primeste articole pentru primul număr din 2019, având ca subiect Arta Participativă. Întrucât arta contemporană este mult mai înclinată către experimentarea cu diferite mijloace de exprimare, atenția acestul număr este canalizată asupra practicilor ce invită publicul să participe și să interacționeze. Schimbul și feedback-ul creat între creatorul de artă și consumatorul de artă este un proces ce generează lucrarea de artă. Fie că este performance, instalație, pictură, sculptură, documentare video sau fotografică, artiștii nu începetează să surprindă publicul cu mijloacele lor creative. Mediile tradiționale și noi de exprimare reprezintă un punct de interes.

 

Prin acest număr al revistei, dorim să exemplificăm, definim și să împărtășim idei, teorii sau istorii în legătură cu arta participativă.

 

Principalele subiecte dezbătute în acest număr vor fi:

-Participarea ca o formă de a crea artă;

-Care este ideea din spatele participării în artă și design;

-Cazuri de artă creată cu scopul de interacțiune (între artist și public; public și lucrarea de artă; artist și lucrarea de artă);

-Cazuri de artă generată prin participarea publicului;

-Acțiuni sociale care crează lucrări de artă participativă;

-Cum instituțiile răspund la arta participativă și cum o expun;

-Unde poate fi găsit acest tip de artă.

 

Acceptăm propuneri în engleză și/sau română, care trebuie să respecte normele de redactare. Acceptăm abstractul în engleză, înainte de lucrările redactate. Propunerile se trimit la redactie@artout.ro pana pe 25.09.2019

 

Principalele arii de interes ale revistei sunt:

-istoria artelor, culturii și industriilor creative (incluzând artă vizuală, audio și video, digitală, arhitectură, desig, restaurare, peisagistică);

-teorie și critică de artă, cultură și industrii creative (incluzând artă vizuală, audio și video, digitală, arhitectură, desig, restaurare, peisagistică);

-review-uri de evenimente culturale, expoziții sau cărți;

-interviuri cu oameni ce activează în domeniul cultural.

 

Normele de publicare pentru articole sunt publicate aici – https://artout.ro/reviste/blog/norme-de-redactare-revista-art-out/.

 

Pentru mai multe informații puteți să ne contactați la:

Art Out Magazine

e-mail: redactie@artout.ro

site: www.artout.ro

pagina de Facebook oficială: www.facebook.com/ArtOutMagazine

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »