Am fost azi la Hollywood Multiplex (aka cinema-ul nostru preferat) să vedem Annie. Știți voi, musicalul cu ‎Quvenzhané Wallis, Cameron Diaz si Jamie Foxx. Un film atat de luminos si frumos. Petreci jumătate din el cu zâmbetul pe buze.

Probabil știți deja despre ce este filmul, fie din piesa de pe Broadway sau a cărții. Alegerea in rolul principal a unei actrițe de culoare a stârnit multă revoltă in cadrul publicului American (în mod evident, al celui alb). La origini, Annie era roșcată și cu pistrui, parte a minorității irlandeze din state. Asta se întâmpla într-o perioada în care irlandezii erau discriminați si persecutați in America. Un copil de 10 ani roșcat nu ar fi avut nicio șansă să fie adoptat. Acum a fost aleasă o actriță afro-americancă, într-un timp în care polițiștii pot omorî tineri negri și să nu fie nici măcar judecați pentru asta, darmite arestați. S-au jucat foarte frumos cu acest lucru la începutul filmului când vorbea o fetiță roșcată, numită Annie, ca apoi sa o introducă pe colega sa, Annie B, personajul principal.

De atunci ne dăm seama ca Annie a noastră este o fetiță cu personalite. Toată e un zâmbet, cu un chef de aventură nemărginit. Pe unde merge își face prieteni. O vedem cum în fiecare vineri se ducea la un restaurant să vadă dacă nu cumva s-au întors părinții ei, care o abandonaseră cu un bilet de adio scris pe o notă de plată.

Întâmplarea face ca, zbuldarnică cum este, să cadă în fața unei mașini și să fie salvată de Will Stacks, un magnat al telecomunicațiilor, extrem de rece, fără respect față de cei săraci, pentru care conta doar munca și profilul. Candidând la primărie, este ocazia perfecta sa o ia în grija pe micuță pentru pozele care l-ar ajuta să urce în sondaje. Cum era de așteptat, i se înmoaie inima de gheață șă ajunge să o iubească. Dar toate sunt puse în pericol de un cuplu care pretinde ca ar fi parinții ei, iar ea este luată. Mai mult de atât vă las pe voi să descoperiți.

Trebuie să menționez că Quvenzhané este o actriță desăvârșită, iar vârsta fragedă o face doar mai impresionantă. Țineți minte acest nume pentru că vom mai auzi de ea.

Cameron Diaz este „mama” adoptivă a fetei, care ține 5 fetițe doar pentru bani și își bea zilele. Nu este pentru nicio secundă o performanță care să te sperie, care să fie cu adevărat rea, malefică. Normal, are calități care o ajută. Vorbim totuși de un musical despre si pentru copii. Totul trebuie să fie justificabil și real.

În concluzie, filmul merită văzut. Este ceva pentru toată familia și toate gusturile. Te destinde și te face mai împlinit și fericit. Perfect pentru această perioada a anului.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »