Alternosfera, Coma, AFLMSMP

Inceputul anului aduce deja traditionalele Metalhead Awards, primul fiind cel Alternative. Publicul numeros s-a strans la Arene, cu chef de muzica, dans si viata pentru un nou an plin de concerte.

Primii au fost castigatorii Best Alternative Newcomer – Am Fost La Munte Si Mi-a Placut. Am auzit multi oameni in public care auzisera de ei dar nu stiau ca e formatie. Cu nume de formatie si melodii lungi si interesante, glume cu vadim si #mvntele, exista riscul ca ei sa fie cunoscuti doar pentru ca sunt cunoscuti. Totusi, daca ii asculti, stii ca isi merita premiul si locul pe scena. Prin melodiile lor, toate instrumentale (au mentionat ca o melodie e cu voce, dar era foarte in fundal si surdina), baietii ne-au capat atentia pe durata concertului. Atmosferic, alternativ, atractiv. Se vede ca le place ce fac, muzica e buna, se distreaza si ne distreaza.

Image may contain: 4 people, people standing and concert

A urmat Coma, care au castigat din nou pentru cel mai bun video pentru Cel Mai Frumos Loc De Pe Pamant. Arenele erau pline si fredonau cu ei melodiile mult-cunoscute. Si-au facut scena si publicul al lor si ne-au facut sa cantam, sa aplaudam, sa sarim. A fost un show plin de energie, care s-a transmis si de la public si de la formatie. Nu putea lipsi nici momentul in care cineva striga din public OCS! OCS! 

Coma au umplut si singuri Arenele si se vede in show-ul lor, in interactiunea cu fanii. Stii ca publicul ii iubeste si este ceva de nedescris momentul in care vezi arenele romane pline, punandu-se in genunchi (sau pe vine), ca apoi la primul sunet sa sara toti in picioare.

Baietii s-au intors in uralele publicului la un bis acustic cu mult-iubita Canta-mi Povestea. Pentru ca nu ne-ajunge un singur show, pe baieti ii mai puteti vedea in club control pe 2 Februarie.

Image may contain: 3 people, people on stage, concert, crowd and indoor


Alternosfera!! E un motiv pentru care sunt a 4-a oara cea mai buna formatie alternativa. Chiar daca i-ai vazut de zeci de ori si le stii melodiile pe de rost, chiar daca crezi ca ai depasit media de varsta a concertelor lor, un show Alternosfera merita vazut. Acest teatru al absurdului pus in muzica te face sa dansezi si sa tedistrezi, sa tipi cat poti. Pe cat de bun si frumos a fost concertul, si a fost, pe-atat a fost de trist. Inainte de Femeia Nordica, Marcel ne anunta ca Sergiu (clape, chitara), care a fost din 2007 alaturi de Alternosfera, tocmai i-a anuntat ca nu va mai continua cu formatia. Intr-un moment care ne-a lasat un nod in gat, i-a cantat si dedicat toate versurile atat de potrivite de „stai” si „nu pleca”.

Daca tot mergi la concerte si evenimente, nu ai cum sa fi ratat Alternosfera pana acum (daca ai facut-o, ceva e grav, asa ca ia-ti un bilet la urmatorul show chiar acum). Si printre multele alea concerte pe care le-am vazut cu ei, fie mici in White Horse fie cu Arenele sold out, pot spune sincer ca show-ul lor de aici a fost unul dintre cele mai bune daca nu chiar cel mai bun pe care l-am vazut. Nu au avut nevoie de ecrane si proiectii. Ce a facut sa fie cu adevarat special, a fost ca ne-am simtit uniti, un public unitar, care canta si se distreaza, danseaza,  se bucura de melodiile pe care le stim si iubim, dar care intelege si dimensiunea emotionala a concertului.
Image may contain: one or more people, people standing, concert and night

Cam asa au fost formatiile. Sa vorbim un pic si de organizare. Apreciez ca a fost mica zona de golden, ca au mers la timp lucrurile fara probleme mari. Ne-a placut mult varietatea de bauturi (vin fiert) disponibile, desi coada la jetoane era interminabila. Singura problema cu adevarat a fost ca acest cort intalzit de la arene … nu prea era incalzit. Stim cu totii ca la niste sute si mii de oameni, se incalzeste oricum, si daca ne miscam si mai bem ceva, nu se mai simte. Dar parca strangea un pic cam tare, mai ales pentru cei care au venit sa sustina toate formatiile. Pe partea de premii, Pandutzu ca prezentator mi s-a parut … overwhelmed. Nu se facea simtit pe scena. Mai mult lumea nu isi dadea seama ce se intampla cu el acolo. Per total, un eveniment foarte reusit, formatii bune, show asa cum trebuie. Am inceput 2017 cu bine!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »