Dramaturgul Frank D Gilroy, laureat al Premiului Pulitzer, a decedat la vârsta de 89 de ani

Frank-Gilroy-large

Sursa foto: http://www.telegraph.co.uk/theatre/playwrights/frank-d-gilroy-playwright-dies/

Frank D Gilroy, a cărui piesă de teatru „Subiectul erau trandafirii” (The Subject Was Roses – 1968) a câștigat Premiul Pulitzer, a murit la vârsta de 89 de ani.

Gilroy a scris mai mult de 30 de piese de teatru, însă „Subiectul erau trandafirii” a avut cel mai mare succes teatral. Când piesa a fost reluată pe Broadway în 1991, cu John Mahoney, Gilroy a spus : « Mi-aș dori să pășesc cândva într-o încăpere și să fiu prezentat ca autor de altceva, decât al acelei piese. Există întotdeauna un lucru care are mai mult impact decât orice altceva. În cazul meu piesa „Subiectul au fost trandafirii” a fost acel lucru. »

Gilroy a scris în 1956 „Cel mai rapid pistolar în viață” (The Fastest Gun Alive) în care a jucat Glenn Ford și în 1970 „Singurul joc din oraș” (The Only Game in Town) în care a jucat Elizabeth Taylor și Warren Betty, cât și „Ceea ce rămâne” (Desperate Characters) în care joacă Shirley MacLaine.

El s-a remarcat în lumea jazz-ului cu filmul „Concertul” (The Gig – 1985) pe care l-a scris și l-a regizat. „Concertul” este un film independent foarte apreciat despre un grup de un grup de cinci muzicieni de jazz amatori care acceptă un concert la Catskills.

theGIgfilm-large

Sursa foto: http://www.telegraph.co.uk/theatre/playwrights/frank-d-gilroy-playwright-dies/

Sursa articolului: http://www.telegraph.co.uk/theatre/playwrights/frank-d-gilroy-playwright-dies/

Mădălina Panduru, studentă la Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, Specializare Engleză – Franceză

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »