Tatăl lui Sarkozy va expune la Moscova

Pal Sarkozy

Tatăl lui Nicholas Sarkozy va avea expoziție de artă la Moscova

Tatăl fostului președinte francez N. Sarkozy, renumitul pictor și scriitor Pal Sarkozy va susține a doua sa expoziție de artă în Moscova, ce se va putea fi vizitată din 20 august, spun sursele Academiei de Arte din Rusia Agenției Naționale de Presă.

Prima expoziție, “The Unconscious” (Inconștientul) a avut loc în 2011, de asemenea la Galeria de Artă a Academiei de Artă din Rusia. Expoziția lui Pal Sarkozy și a lui Werner Hornung a fost catalogată ca “digital fine art” (artă digitală de calitate), creată cu ajutorul celor mai noi tehnologii.

Expoziția ce urmează, organizată de Academie în parteneriat cu Muzeul de Artă Modernă din Moscova, va avea loc între 20 august și 20 septembrie la Galeria de Artă și va conține aproximativ 70 de lucrări.

“Colajele și operele de artă create de pictor în ultimii ani vor oferi vizitatorilor oportunitatea de a plonja în lumea neobișnuită a artistului, care este în căutare de noi revelații constant, le va da oportunitatea de a simți toate fațetele artei lui Pal Sarkozy, artă respectată în toate colțurile globului, în Franța, Spania, Beijing și Moscova”, relatează Agenția de Presă.

“Viața mea a fost plină de aventuri, evenimente și întoarceri neașteptate de situație. Iubesc femeile. Îmi iubesc copiii de când îi văd crescând, i-am învățat o groază de lucruri, iar privindu-i am învățat și eu de la ei”, scrie pictorul.

“Acum percep viața așa cum este, dar mereu cu bucurie și într-un mod filozofic, fără iluzii la adresa mea și a celorlalți. La vârsta de 87 de ani înțeleg că paravanul poate cădea oricând. Pictura este cea care îmi aduce adevărata plăcere”, spune el.

Pal Sarkozy s-a născut în Budapesta în 1928, fiind descendent al unei familii de aristocrați ungari. În 1944 familia s-a mutat din Ungaria în Europa de Vest.

Sursa:  http://tass.ru/en/non-political/813027

A consemnat: Casiana Constantin

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »